Posts

Showing posts from September, 2013

181. Langit Tak Selalunya Cerah

Image
Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
Warning!
Update untuk hari ini. Sekadar coretan hati. Minta abaikan kalau tiada manfaat. Terima kasih. :)
Hidup tidak selalunya indah
Langit tak selalu cerah
Suram malam tak berbintang
Itulah lukisan alam
Begitulah aturan Tuhan.

Nah! potongan lagu lukisan alam nyanyian Hijjaz.
Hidup memang tak selalunya indah. Jadi kalau terasa hari-hari yang anda lalui itu indah nikmatilah ia sepuas-puasnya. Rebahkanlah diri menghadap Pencipta-Mu tanda kesyukuran atas kurniaan keindahan hari-hari yang anda lalui.
Langit memang tak selalu cerah kerana kadang-kadang hujan ribut melanda. Hidupku juga begitu. Begitu jualah kehidupan anda. Perasaan sendiri? Atau realiti? Itu ku tak punya jawapan.
Suram malam tak berbintang adalah kiasan dari diriku yang suram dalam menjalani kehidupan sehari-harian. Oh sungguh ku tak mengerti. Lain yang kuharapkan lain pula yang ku terima. Itulah kehidupan. Hanya Tuhan tempat aku memohon.
Itulah…

180. No Feeling

Image
Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
Apa khabar semua. Again and again after a long period dah lama tak update blog. Kesibukan duniawi melanda. Huuuu
Tiada yang menarik untuk dikongsi. Cumanya beberapa perkara telah berlaku dalam hidupku ini. Percaya atau tak hamba Allah ini telah pun genap sebulan menjadi isteri orang. It's unbelievable.
Perasaan?
As title on top of this entry. Tak de perasaan. Huuuu. Again unexpected. Sigh! =_="
Tunggu la lagi lama sikit kot2 ada perasaan nak muncul. Okay weirdo!
Ok la dah tak tau nak update apa. Walaupun sebenarnya banyak nak menulis. Tunggu la sikit hari lagi kalau2 ada ilham untuk menulis dan kudrat untuk menaip. ngeee.. :D
Asif jiddan. Post ni tak bermanfaat. Sekadar coretan. Hehehehehe.
Wait for the next entry bila dapat hidayah nak menulis lagi. Pray for me guys, pray for Syria, Mesir and semua umat Islam walau di mana jua kita berada.
Ma'assalamah wa ilal liqa' :)