Posts

Showing posts from October, 2011

132. Halal Fiesta =)

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates...!
Ahlan..!


THEME: 1HALAL 1 MALAYSIA
DATE: 12-16 October 2011
VENUE: PUTRA WORLD TRADE CENTRE (PWTC), Kuala Lumpur
OPERATING HOURS: 10 am – 7pm
Mates..!
How are you? Hopfully all of you are in the pink of health. So, regarding the picture above, I'm sure that all of know whats I am going to say in this entry. =)
Tak lain tak bukan mestilah halal festival yang sedang berlangsung di PWTC bermula 12/10/11 sehinggalah 16/10/11 (this coming Sunday). Seronok tak? Mesti itu persolannya kan. Try la pergi. Kalau tak pergi tak tau. Sebab lain orang lain perasaannya kan3x.. hehe.
So, bagi pandangan saya ok! Just nice. =) Banyak lah produk-produk yang di'promote'kan. Dan yang penting halal la kan. Nama pun halal festival. Besar gak halfest ni. Penat juga lah nak berjalan. Sebab dia ada banyak hall. Macam TPM dekat Tun Abdul Razak hall 1. Ada yang dekat hall 2 and ada gak dekat hall 3. So kalau nak pergi dinasihat…

131. Perasaan Apakah Ini

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers..!
Ahlan...!

Kaifa ahwal ya asdiqai? Harap-harap semua berada dalam keadaan yang baik-baik sahaja.
Kenapa saya rasa berdebar-debar untuk beberapa hari ini? Saya tak pasti kenapa, tapi memang saya rasa tersangatlah berdebar-debar.

Apakah perasaan ini? Kalau anda baik hati boleh kongsikan pendapat. Agak-agak kenapa ek?


Ya Allah, mainan perasaan apakah ini? Kalau debaran di hati ini hanya mainan syaitan, jauhkanlah aku dari tergelincir. Tapi, kalau debaran ini adalah petanda dan petunjuk dari-Mu, jelaskanlah ia. Tunjukkanlah jalan mana yang harus ku lalui. Aku tak mampu menghadapinya tanpa bimbingan dari-Mu. Dan aku pertaruhkan segalanya di tangan-Mu.
Ya Rabbi, serius berdebar gile ar..! tapi tak tau apa sebabnya. =(
Bila cakap dengan kawan saya dia cakap: Tandanya jodoh nak sampai dah tu.
Hah??! Takkan berdebar tu tandanya jodoh saja kot. Takkan tak ada benda lain..? Hrmmm.. konfius. =.='
Hari khamis kena jaga…

130. 09.10.11

Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers..!
Ahlan...!
Today is 09.10.11. Waah! Wonderful date right? I didn't noticed it until I accidentally read status one of my friend in fb. So, what's the matter regarding this amaze date? Hmmm.. nothing to do actually. But, since I'm here on this date, I wanna wish:
Congratulations to all graduands especially to IIUM graduates and specifically to my friends and housemates..! Alf mabruk ya zamili. 
Moga Allah redha antum dan antunna semua. Semoga kejayaan hari ini dapat anda sumbangkan sedikit sebanyak untuk diri, masyarakat dan agama kelak. Insya-Allah. :)
Hmm, it has been a year since my convocation. Teringat time convo diri sendiri. Sangat seronok. Tapi semua itu sejarah semalam yang hanya jadi kenangan indah untuk dikenang. :) Okay, suddenly I'm feel sad. Don't know why. Drop the topic laa. hohoho.
Peeps..!
Almost a week I'm in Molecular and Bioinformatics Lab. Wohaa..! It's a wonderf…

129. Its Already One and Half Months Comleted! Alhamdulillah :)

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates..!
Ahlan...!
Update blog again. :)
Alhamdulillah, praise to the Almighty Allah. Because of Him, we still have a chance to live in this world for one more day. How are you doing? May Allah bless us all. Barakallahu fik. :)
Mates...!
Alhamdulillah, again thank you Allah for everything. Actually, last Friday was the last day for me and my partner in the Analytical Biochemistry Lab. Its mean, one and half months already, we were completed our practical training at TPM Biotech. Alhamdulillah. After this, we need to change lab to Molecular Lab. ;0
In the past days, during in the Analytical Biochemistry Lab, I had been exposed to the proximate analysis, heavy metal analysis using ICP-MS and total sugar analysis by using HPLC. Instead of HPLC, we had been introduced to HPLC-DAD. Its a new things in my life. We also had been given the oppurtunity to hands on HPLC-DAD. HPLC-DAD is stands for High Performance Liquid Chromato…