Posts

Showing posts from November, 2012

166. Fatrah Kehidupan

Image
Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers!
Ahlan!
Terima kasih kerana sudi singgah membaca blog hamba yang tidak seberapa ini. (chewah! bajet macam ramai plak yang baca). Apa khabar semua? Semoga semuanya baik-baik hendaknya. Sekarang rajin pula update blog kan. Al-kisahnya sekarang tengah ada masa terluang. Wah! Kerja2x! Blog saja! huhu. Nak cakap tak ada kerja MasyaAllah banyak kot. Tapi nak buat kerja macam 'clogged' (hahaha sorry words macam tak sesuai okay!). Anyway, saya bukan tak nak buat kerja tapi sekarang kerja macam tergendala atas beberapa sebab tertentu. Serius tak berapa faham. =.='
Okay now drop the topic pasal kerja bagai k. hehehe. Ampun! Bukan makan gaji buta tau! Na'uzubillah. Sebenarnya kerja RA ni menjadi pembantu saja untuk gerakkan kerja. Tetapi memandangkan tonggak-tonggak utama agak sibuk tu la jadi kerjanya tergendala untuk seketika. Risau sebenarnya sebab actually KPI partner projek ni bulan Disember semua kena si…

165. Majlis Konvokesyen ke-10 USIM

Image
Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
How are you dear? May everything is doing well. May our good deeds increase day by day. May Allah bless us all. Alhamdulillah! Praise to the Almighty Allah for being Kindness giving us another day to see the fascinating world. May we will worship Him in every heartbeat. Subhanallah! Our beloved brothers and sisters in Gaza also celebrate their victory. But bear in mind! Never stop praying for them and for us too. Keep praying for our beloved brothers and sisters in Islam. We are family in everywhere we live in. May Islam always win in whatever conditions. Allahuakbar! Be careful with Yahudi's strategy. We don't know what they are planning for after this. Never believe in them blindly. I believe they are planning for the other hidden agenda to fight against Muslims! Be extra careful mates! Don't easily heave a sigh of relief. Lets pray to the Almighty Allah. Always He knows best! ;)
Peeps!
Wah! Suc…

164. Tanda Tanya

Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Days Mates!
Ahlan!
Just copy and paste text di bawah dari fb. Sejauh mana kebenarannya Wallahu'alam. Segalanya adalah milik Allah dan qada dan qadar juga ditangan-Nya. Just spread it. Walaupun benda ni tak betul pun isinya bagus juga sebab dia mengingatkan kita dunia semakin hampir pada penghujungnya. Bersamalah tingkatkan amalan. Semoga kita diampunkan dari segala dosa sebelum terlambat. Astaghfirullahal 'azim. :')
Assalamualaikum . Tolong jangan delete. Mesej ini dari Ibnu Said (Juru Kunci Mekah), beliau bermimpi bertemu dgn Rasulullah s.a.w dalam mimpi itu baginda berpesan kuatkan akidah dalam ibadah krn dunia sudah goyah dan tua. Jangan tinggalkan solat. Tolong sebarkan mesej ini kpd 20 Muslim. In shaa Allah, dalam masa 10 hari, anda akan mendapat rezeki yang besar dan bila tidak disebarkan, maka anda akan menemukan kesulitan yang tiada hentinya. Demi Allah ia akan terbukti. Maaf, yg tidak bca mendapat A…

163. Panduan Temuduga DPLI-SR j-QAF Ambilan 2013

Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers!
Ahlan!
Kaifa ahwal ya akhun wa ukhtun? Semoga sentiasa berada dalam redha Allah selalu hendaknya. Beberapa minggu sudah berlalu barulah berkesempatan untuk meng'update' blog untuk kesekian kalinya. :) Alhamdulillah 'ala kulli hal. Penyepian bukan sengaja di buat-buat ye, tetapi atas beberapa kekangan yang datang. Memerlukan lebih komitmen pada yang awla. ;) Wah macam banyak saja perkataan-perkataan atau ayat berunsur arab ini. Apakah? hehehe. Saja ja mengasah bakat. Kalau salah minta tolong jasa baik sahabat sekalian untuk membetulkan ye. Maklumlah, saya budak baru belajar. ;)
Mates!
Perkongsian entri kali ini adalah...... jeng...jeng...jeng..hehehe. Nothing special to share off but may be something might be useful to somebody. Who knows. ;D
Okaylah. Straight to the point saja la ye. If you are alert with the things happens this week, for those who are passed the M-test examination for DPLI-SR j-QAF la…

162. Heart Analysis (",)

Image
Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
Apa khabar anda semua pada hari ini. Hari Isnin merupakan hari pertama dalam satu minggu untuk bekerja. Pasti ada sedikit rasa yang kurang seronok selepas dua hari bercuti untuk memulakan rutin harian kita kan. Hehehe. Itu adalah perasaan si penulis setiap kali hari Isnin tiba. wink! ^_~.
Bicara kali ini berkisar tentang hati si penulis yang seperti graf osiloskop yang sentiasa berbubah-ubah or orang putih cakap flactuate. Ada masa naik ada masa turun. Dalam erti kata perasaan adalah ada masa sedih ada masa tenang ada masa merintih ada masa redha dan bermacam-macam perasaan lagi yang bermain-main di hati ini. -.-'

Mates!
Macam sangat cliche kan entri hari ini. Kalau tengok archive banyak juga post berkisar hati dan perasaan. Namun, begitulah manusia hendaknya. Tika kita berasa lemah ketika itulah kita seharusnya koreksi diri sendiri. Mungkin juga tatkala itulah tahap Iman kita juga perlu ditingkatkan. Saa…