Posts

Showing posts from August, 2012

158. Seketika Bersama...

Image
Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
How are you? How about your Iman today? Semoga sentiasa dalam redha Allah.
Update untuk kali ini:
1) Mood Raya
I noticed mood kat USIM ni masih lagi dalam mood raya. Setiap jabatan ada la aktiviti dan plan mereka tersendiri. Mesti kat tempat lain pun macam tu juga kan. Satu lagi kat area nilai ni bukan setakat USIM saja mood raya tapi warga penduduk dan peniaga Nilai juga kot. Sebabnya susah betul nak cari kedai makan yang bukak eventhough cafe dalam USIM sendiri. Mungkin nak tungu student masuk balik next week kot baru cafe2 akan di buka.
Di bulan Syawal yang masih berbaki apa kata kita cuba2 puasa 6. hehehe. Saya pun tak mula lagi ni. Tah sempat or tak. Hopefully sempat la. :)
Okay la. Minggu depan hari Jumaat bersamaan 7 September 2012 USIM akan mengadakan sambutan hari raya peringkat U. Sebenarnya untuk staff saja. Tapi since ada dua tiga orang RA mcm kitaorang ni, diaorang pun ajak la join. Tema tahun ni …

157. Istikharah Cinta

Image
Bismillahirrahmanirrahim Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!

Saja nak share kat sini.. (^_^)


Semoga anda semua berada dalam keberkatan Ilahi hendaknya.

Ma'assalamah wa ilal liqa' :)

156. Salam Ramadhan & Salam Aidilfitri

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
Salam Ramadhan, Salam 1 Malaysia, Salam Perpaduan dan Salam Aidilfitri. :)
Wah banyak plak salamnya. Almost a month blog ini tidak di update oleh kerana hal-hal duniawi.hoho. Apa pun walaupun Ramadhan hanya berbaki beberapa hari saja lagi, pada yang berkesempatan marilah sama-sama kita bekerja keras memperbanyakkan amal soleh di bulan yang penuh dengan keberkatan ini. Semoga amalan-amalan kita diterima Allah hendaknya. Ameeen! 
Peeps!
Esok saya akan berangkat pulang ke kampung halaman yang dirindui. Perasaan tak usah cakap lah. Siapa yang tak gembira mahu pulang ke kampung halaman bertemu dengan mak ayah tercinta. Tapi deep in my heart, I have no feeling to celebrate 'Eid-Fitr'. Tak tau lah mengapa perasaan ini datang. Mungkin juga sebab Ramadhan kali ini tidak seindah Ramadhan yang lalu? Atau faktor umur? Atau faktor jumlah ahli keluarga yang bersama menyambut hari raya. Fuhhh..
Raya tahun ni hany…