Posts

Showing posts from July, 2012

155. Speechless

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers!
Ahlan!

Aaa 2 minit lagi nak pukul 5. Nak balik!! Tapi...tapi.. sempat lagi nak update blog! ^_^
Sebenarnya sedih dan sangat tertekan!

Ya Allah kuatkan hati ini. Sabarkan hati ini selalu.
Manusia itu selalu akan diuji dengan apa yang diperkatakan. Ada orang penah ckp mcm ni dulu.
Ternyatalah!
Tengok post 153. click...click...hohoho..
Jadi marilah senyum walaupun hati tidak gembira!

Ma'assalamah wa ilal liqa'...:)
p/s: 5.05. jom balik! hehehe.. ;')

154. Sekolah Autonomi

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
Salam 1 Malaysia, Salam Perpaduan!
Agak tak ada kerja ke sebab hari-hari update blog? :D
Tadi baca paper pasal sekolah autonomi. Mari melihat keratan akhbar di bawah bagi menambah info dan meng'update' diri dengan berita semasa. (Baru-baru nak belajar up to date dengan isu semasa. wink! =P)


Nak kongsi pendapat? Sila la layari website bharian.com.my
Malas?  Nah link siap bagi lagi. CLICK SINI (: 20 sen! Malas jugak? Adoii! Komen kat sini sajalah.hehe..
Actually, saya tak tau nak komen apa cumanya mampukah semua sekolah macam ni? Macam mana dengan sekolah di luar bandar? Memanglah bagi permulaan sekolah gred A tapi sampai bila la asyik nak kena jadi bahan ujikaji atau eksperimen saja. Oh kasihan murid-murid. kekeke..
Jap! Jangan salah faham ye. Saya tidak membantah dengan cadangan atau transformasi ni. Seandainya ia adalah yang terbaik dalam sistem pendidikan negara silakan! :)
Cuma, my humble opinion la. …

153. Smile

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!










Senyum itu ibadah.
Senyum itu sedekah.
Senyum itu penawar duka
Senyum juga pemanis wajah.


Sahabat, Ukirlah SENYUMAN yang paling manis,
Kerana selain SEDEKAH,
SENYUMAN itu ibarat LUKISAN,
ia tidak menyakitkan,
sebaliknya ia menjadi PENAWAR 
pada hati yang sedang sakit.. :) :) :)
Kadang-kadang post panjang2 tulis berjela-jela belum pasti lagi dapat buat hati tersenyum. Hari ni kita cuba update dengan hanya meletak gambar. Hehehe.. Sekadar suka-suka.
Sometimes a picture can tell more than words. Betul ke idak BI ku ini. hehe.. no offense. =P
Nah! second last picture. :D

Ni last..promise..hehehe..

Sekian saja perkongsian dariku khas untukmu. Especially to my dear little caliph. (me myself!) ^_^
Ma'assalamah wa ilal liqa'...:)

152. Mati Itu Pasti

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers!
Ahlan!
How are you mates? Hopefully all of you are doing well. Lets cherish the moment that we have in our life. Says Thank You Allah because give us the opportunity to see the world for one more day. :)
Peeps!
Mati
Wah! Tajuk macam mengerikan saja. Tapi tidak bagi orang yang tinggi Iman dan Taqwa kepada Allah. Bagi mereka mati itu adalah manis dan saat yang ditunggu kerana mereka mahu pulang berjumpa dengan Rab mereka. Allahuakbar!

Lalu bagaimana kita?
Sudah cukupkah bekal dan amal bagi pelindung diri di sana kelak? T_T
Astaghfirullah! Mati itu pasti bagi setiap manusia. Hari, tarikh dan masa tidak akan terlambat walau sesaat atau pun sedetik. Semuanya telah tertulis. Namun itu semuanya rahsia Allah yang kita tidak tahu. Persoalannya, bagaimanakah persiapan kita menghadapi mati? Allah! Tepuk dada tanyalah Iman. :')
Saudara saudari yang saya hormati,
Anda takut mati? Bermakna amalan baik perlu dipertingkatka…

151.Hidup Ini Hanya Persinggahan

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!
Ahlan!
Salam Jumaat buat warga pembaca sekalian. Semoga dengan keberkatan penghulu segala hari ini membuatkan kita lebih tenang dan bersemangat. Mari menambah amalan.
Peeps!
I did post few weeks ago related to heartfelt. I'm truly sorry for non-benefit post to share off. However, forget about those post. Hopefully everything went well. InsyaAllah.
Sahabat,
Hidup kita di dunia ini hanyalah persinggahan yang semenetara. Tiada yang kekal abadi melainkan kehidupan di akhirat. Mari kita renung sejenak, pandanglah di sekeliling kita, lihat dan perhati mana satu milik kita? Tiada! Tiada satu pun milik kita. Apa yang kita ada, yang kita miliki hari ini adalah semuanya pinjaman daripadaNya yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih. Atas sifat yang Maha Memberi Dia kurniakan kita kesempurnaan mata untuk melihat, telinga untuk mendengar, kaki untuk melangkah dan banyak lagi. Segala-galanya cukup indah dan cukup cantik. Subha…