Posts

Showing posts from May, 2011

109. Isu KFC

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers...!
Ahlan..!
Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk update blog. Masih dikurniakan nikmat Iman dan Islam. Moga kita semua sentiasa berada di bawah lindungan dan jagaan-Nya setiap waktu dan ketika. Aminn..! Apa khabar semua..? Eh baru nak bertanya khabar setelah berbaris-baris menulis. Hehehe.. no offense.. :)
Pembaca yang dikasihi,

Tajuk untuk entri kali ini saya nak cerita pasal isu KFC. What's up..?! Okay, saya rasa isu ni sangat-sangat lah hot sebab dari dulu sampailah sekarang masih ada artikel-artikel yang mengelirukan tentang KFC ni. Ada yang cakap KFC haram di makan lah, ayam KFC tak properly sembelih la, etc. etc. Okay..! Let I quote this verse first,




Maksudnya:
Wahai sekalian manusia! Makanlah dari (makanan) yang halal dan baik yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan. Sungguh, syaitan itu musuh yang nyata bagimu. (Al-Baqarah: 168).
Saya pasti, antum dan antunna sem…

108. Kekasih Terulung

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Morning Readers...!
Ahlan...!
'Ala kulli hal, Alhamdulillah kerana masih lagi dikurniakan peluang untuk menjalani kehidupan dalam nikmat Iman dan Islam. Semoga nikmat yang tiada bandingan yang Allah berikan ini tidak disia-siakan dan bersyukur seadanya. Untuk kesekian kalinya, terasa terpanggil untuk meng'update' blog. Kalau tengok pada tajuk entri kali ni, siapakah yang sedang bermain di fikiran anda...??! Siapakah kekasih terulung yang dimaksudkan..??! Sudah pasti anda semua juga sedia maklum bukan..? Sebelum itu, sama-samalah kita tengok video ni dulu.




Sahabat...!
Apakah perasaan anda tatlaka menonton video tadi? Saya pasti paling tidak ada pasti ada sekelumit rasa tersentuh, sedih dan terharu. Tahukah anda siapakah geranganya kekasih agung ini? Semestinyalah baginda Rasulullah s.a.w. Sejujurnya apabila saya menonton videoklip yang hanya lebih kurang 10 min ini sudah memadai untuk mengalirkan air mat…

107. Memperbaiki Diri dan Terus Mengorak Langkah

Bismillahirrahmanirrahim... Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates...!
Ahlan...!
Menemuai saudara/ri pembaca sekalian. Apa khabar anda pada hari ini? Hopefully, our life went well as we planned. Insya-Allah. Semoga bertambah amal ibadah dalam usaha mencari keredhaan-Nya. So, how's life mates..?! Mencari peluang dan ruang untuk update blog. Sebenarnya jarang update lately ni sebab tak ada isu yang menarik untuk dikongsi bersama.
Mates..!
Eh kenapa ni...?!!! Bila tekan enter die tak nak turun bawah. Stress...! (iklan seminit). Hehehe. Okaylah, sebenarnya entri kali ni tak ada yang menarik. Sekadar persinggahan untuk mencoretkan sesuatu yang bermain di fikiran. Apakah..?! Nothing much act. Semalam saya bermimpi. Eh, mimpi itu kan mainan tidur. Ya tepat sekali..! Mimpi mainan tidur. Tapi sekadar nak berkongsi je.
Al-kisahnya begini, petang semalam lepas penat2 balik kelas saya tertido. Zzzzzzzzz.. Dan bermimpi. Scary... >.< Saya telah bermimpi saya... hahaha.. kenapa tak tertuli…

106. Choice is Yours.. =.='

Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Mates...!
Ahlan...!
Lama sudah tak update blog due to some reasons. Short update here sebab banyak sangat benda berlaku. Allahuakbar..! Hanya mampu bertakbir tatkala dugaan yang datang melanda. Untuk kesekian kalinya diri ini diuji dan terus diuji. Hanya DIA Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk setiap hamba-Nya.

Dalam perjalanan hidup ini memang terlalu banyak perkara-perkara yang tidak disangka. Tatkala hati bulat dan tekad untuk memulakan satu langkah halangan demi halangan pasti akan menjelma. Meletakkan diri di dalam dilema. Tidak dapat tidak pasti ada satu keputusan sahaja di dalam hidup kita dalam memilih sesuatu perkara. Cuma harapanku agar Allah membimbingku dalam setiap gerak langkah dan keputusan yang di ambil. In the end, LIFE IS ABOUT MAKING A CHOICE..! =.='

Allahuakbar..! Situasi selalu membuatkan aku tewas. Astaghfirullah. Kadang-kadang tanpa sedar kita akan berkeluh-kesah, kita selalu mempersoalkan kenapa ia…