Posts

Showing posts from March, 2010

17. Pray for me pliss..

Ya Allah kau bantulah hambamu ini dalam menjawab soalan SOLID WASTE ENGINEERING pd esok hari..Kau permudahkanlah urusan ku, berikanlah ketenangan untukku menjawab soalan dan janganlah Kau hijab ku dari memahami soalan.. Kau berkatilah ilmu yang telah ku pelajari..Ya Allah sesungguhnya hambamu ini berserah kepada-Mu.. Berilah aku ketenangan serta daya ingatan yang kuat.. Aminn..
Serius aku takot nak jwb exm sok.. byk lg kot aku tak bce.. aku tak tau la ape nak jd.. tpi aku harap bole score n dapat A tuk subject ni.. CAM mark aku 39 je out of 50..adeh..Hopefully i can to my best.. Guys.. pliss pray for me ok.. (",)
p/s: abis takot dah aku ni.. moga ade keajaiban.. pray for me pliss..

16. Alhamdulillah.. (",)

Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and very good afternoon to all readers.
Syukur Alhamdulillah.. serius tak tau nak describe cane lg.. arini aku da berjaya melepasi 1 paper.. facility design and regulatory.. nak kate A tu tak sure la gak.. ape2 pun td aku dah cuba yg terbaik.. walaupun masa tuk aku study tak byk tpi Alhamdulillah.. sekurang-kurangnya Allah permudahkan urusn aku tuk jawab exam tdi.. result aku tak tau la nak ckp..just wait and see je la nati...kire average la aku rse.. tahla.. tpi aku tetap menaruh harapan tuk dapat A subjek ni..Apa pun aku berdoa and tawakl jela.. dah lepas pun..now kne strive for the next paper. 3 more to go dear.. come on u can do it..
FYP??? hm ckp sal FYP ni pas exm td aku msuk lab kejap.just prepare equipment tuk esk... esk aku masuk lab and run experiment.. analyse aku tnggu abis exm la plus reagent pun tak de lg.. pasni aku kne simpan sample aku kat cold room ar..huhu.. semoga FYP aku berjalan lancar tuk kali ke 2 pnye run.. And hope da…

15. SaiKo.. :: doN't ReAd::

Seriously I really2 hate dis feeling.. Nape la asal nak exam je msti ade je bnde2 aku tak suke terjadi..pastu nak study pun tak de mood.. owhFFFFFFYYYYYYYYPPPPPPPP!!!!!!!! seriously aku stress nak mati.. Ya Allah aku mohon pada-Mu berikanlah aku kekuatan dan kesabaran untuk menghadapi final exam ari khamis ni.. I'm not prepared..siyes aku ckap.. aku rse cm tak de satu bnde pun dlm kpale otak aku tuk facility ni.. Ape aku nak jawab khamis ni..huhuhu.. sem lpas pun cmni gak.. sbb presentation FYP 1 aku sehari sblum final biopharma..owhhh..imagine.. hampeh.. serius result aku trok tuk pharma.. org lain score A, A-.. aku??? B ok..just B.. tak tau la facility ni ape nak jdi... aku harap tak sme nasib ngn pharma sem lps..
Aku mmg tak bole nak tahan dah perasaan.. dri mula smpai ke akhir aku pnya FYP tak penah2 smooth.. Aku siyes fade up!! give up!!tahla..i'm totally out of my mind right now.. psiko nak mati aku skrng..dri mula itu takde, ni tak idup, bla..bla..bla.. nak abis sem da p…

14. Therapy ..:-)

Image
Dear valued readers,
I don't know why so sudden I feel sad.. Hm.. maybe when the truth appear or maybe because I'm alone right now.But need to remember that u r not alone.. Allah always be there for u.. Let the spirit burns in ourselves.. Maybe its such a exam symptom..lots of work need to be submitted..arghh feel so stress and what I can tell that I'm not hepi right now..Plus my precious laptop seems to be infected virus I think.. Soo sad... (La Tahzan).. Thus as alternatives during checking my mail I had found a joke.. Just wanna share wif u.. So read it.. At least can vanish ur sad or make u laugh.. 
STUPID QUESTIONS WITH THE SMART ANSWERS:
BOY : May I hold your hand?
GIRL : No thanks, it isn't heavy.
GIRL : Say you love me! Say you love me!
BOY : You love me...

GIRL : If we become engaged will you give me a ring??
BOY : Sure, what's your phone number??

GIRL : I think the poorest people are the happiest.
BOY : Then marry me and we'll be the happiest couple

13. Always Be There...

Assalamualaikum..  
Hm tbe2 rase nak menulis kat sni..tpi tak tau la nak tulis ape.. idea tgh kering neh.. ape ek nak kongsi?? Ok la kali ni nak share satu lagu yang best sgt lirik die.. Saya suke dgr lagu ni..
Always Be There by
Maher Zain
Alllahu Akbar…

If you ask me about love
And what i know about it
My answer would be
It’s everything about Allah
The pure love, to our souls
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The one that made us whole and free
The guardian of HIS true believers


So when the time is hard
There’s no way to turn
As HE promise HE will always be there
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will always be there
HE’s always watching us, guiding us
And HE knows what’s in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will always be there…

HE bring ourselves from the darkness into the light
Subhanallah praise belongs to YOU for everything
Shouldn’t never feel afraid of anything
As long as we follow HIS guidance all th…

12. Sekadar Berkongsi.. Renungkanlah..

Hai guys.. Erm tgh2 study tbe2 rase nak post something kat blog ni.. Post kali ni saya sekadar nak berkongsi satu kisah yang benar2 menyentuh serta menggetarkan hati kecil ini.. Membuatkan saya terfikir sepanjang hidup ini sudah cukupkah amalan diri.. adakah amalan saya diterima.. Only God knows everything.. Sama2lah kita renungkan kisah"ANAK KECIL YANG TAKUT API NERAKA".
Kisah ini pendek je.. jom sama2 kita baca dan sama2 kita hayati..


Dalam sebuah riwayat menyatakan bahawa ada seorang lelaki tua sedang berjalan-jalan di tepi sungai, sedang dia berjalan-jalan dia terpandang seorang anak kecil sedang mengambil wudhu’ sambil menangis.  
Apabila orang tua itu melihat anak kecil tadi menangis, dia pun bertanya,“Wahai anak kecil kenapa kamu menangis?”
Maka berkata anak kecil itu, “Wahai pakcik saya telah membaca ayat Al-Quran sehingga sampai kepada ayat yang berbunyi,"Yaa  ayyuhal ladziina aamanuu quu anfusakum” yang bermaksud,“Wahai orang-orang yang beriman, jagalah olehmu se…

11. ^don't read^ (bosan ok)

Image
Assalamualaikum and very good evening to all of you out there..
It seems about few days this blog do not have any post.. In other word not updated..So the notable reason is 'I am little bit busy'.. hehehe.. anyway lots of things happen..of course.. But today I have no mood to do my works.. so better I do write something here.. Hm.. lets start wif my load of works..These whole week of course I'm doing my FYP.. Everyday i'm going to do lab..lab..lab.. huh..what a boring routine ha?? Oppss.. don't want to talk more about it.. What comes on my mind right now that I really2 hope for the remaining days all my work run smoothly.. InsyaAllah.. Hopefully there are no obstacles for me.. It's about one week left.. arrghh.. really??? Ok I need to survive and done my work on time.. Report?? hah?? Oh no.. seems not updated yet..So many works.. God pliss help me.. ! Ok enough2.. don't want talk about this anymore... Let's pray ok.. May I finish all da works within the …

10. Awaken

Ok this time one more song that I addicted currently.. This song is very means to me and make me think..think and think.. It's Allah satisfied??? What if I called so sudden by HIM?? It's enough all did that I have done??? ow GOD please forgive me if I turned wrong.. O Allah the most Merciful, please give me ur guidance and show me the straight way without shifted me away from ur 'deen' and forgive all wrongs did and sins that I done.. Awaken.. I'm really touching for the lyrics.. Here's the lyrics:

Awaken
by Maher Zain

We were given so many prizes
We changed the desert into oasis
We built buildings of different lengths and sizes
And we felt so very satisfied
We bought and bought and couldn't stop buying
We gave charity to the poor
cause we couldn't stand their crying'
We thought we paid our dues
but in fact to ourselves we're just lying

Oh!( I'm walking with my head
lowered in shame for my place
I'm walking with my head lowered for my race
Yes, It'…

9. Cerita Hati

Hello and Assalamualaikum to everybody.. Hope all of you in the pink of health..

Actually nothing much to say at this moment..I just wanna to tell that currently I addicted to one song. Anyway I don't know whether it is new or old song.But when I first heard I feel fresh and like this song.. The song that I addicted is 'Cerita Hati' by Hafiz Hamidon.. Here's the lyric:

Semalam yang telah pergi
Menghilang tanpa jejak
Membawa bersama cereka
Duka dan ketawa

Dan kini ku mencari
Kalau masih ada kesan
Yang terus tersisa di dada
Pantai permainan

Jalanan yang panjang
Bersimpang haluan
Bagai pentas luahan rasa
Tiada sempadan

Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi

Gerimis menitis gugur membasahi bumi
Bagai menangisi sebuah cerita hati
Andai kau fahami semua hikayat pendeta
Seribu tahun kau pasti bisa setia ke alam syurga

Mungkin ada esok
tuk ku ukirkan kalimah
Menjadi a…

8. hupdate

Image
Just drop by to mumble without stop..(ish..ish).. talk..talk..talk.. (remind me to someone)..ngee..
Anyway don't have any idea to write over here.. Just want to express my 'poyo' feeling.. em..
lately ni I feel too emotional.. *sigh*.. Why I become so emo??? Actually during my secondary up to matriculation I admit that I'm a very10x sensitive person..But after day a day I started growing up simultaneously wif my brain and thought too of course.. I talk to myself don't be soo sensitive.. It's not good for urself.. Then since the 'things' happen I tried to change myself and learn to adapt wif frends around me that have variety attitude, appearance so on and so off..

Then, after day by day I start to be feelingless (as my frend say).. hahaha.. now i'm comfort wif my life, my style and myself.. (bersyukur seadanya).. Anyway.. there are lots of things that make me learn from the life experience and situation.. When I grow up the more complicated situation…

7. Let's Plan....

Bismillahirrahmanirrahim.. In the name of Allah Most Gracious and Most Merciful.

I would like to make a proper planning for the remaining 3 weeks I guess.. Even my friend says 2 weeks more but because of my lovely 'bf' so I would choose the longer the duration as I'm pleasure.. (suke ati nampak).. No talk2.. no play2.. no gossip2 anymore.. From now on let focus.. focus.. and focus.. Let's start the battles till da end..(ehem2..).. So without further a do.. let I state what is my planing wif my sweet and wonderful 'bf'..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Date commence: 3/3/2010
Expected finish: 19/3/2010
Lab work : 4-13/3 (2.00 pm), then once per 2 days
Venue: Chemical laboratory
Objectives : Measure the TN, COD, pH, TDS, biomass produce
Report writing: On going until 14/4/2010 ---> sbb 15/4 da kne submit

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Final Examination:
25/3/2010 : Bioprocess Facility Design a…

6. Resah dan Gelisah

Resah... gelisah... sedih.... tertekan... manangis (not really.. hampir2)...down.. semua itu yang aku rasa saat ini.. dan aku percaya kawan2 aku pun sama.. btul tak??? sume gara2 F.Y.P.. huh.. sakit jiwa aku.. Sepanjang 4 tahun aku kat UIA ni.. semester ni la aku rse cam org sakit mental, jiwa, tekanan perasaan n bla... bla... bla... tinggal tak gila je aku rse.. klu gle kompem2 masuk paper pastu sume u pun mansuhkan F.Y.P.. hahahaha.. ade sape2 rse nak wat rekod tu.. sile2.. nikmat hidup klu cmtu..huhuhu.. tapi siyes aku cakp.. aku da rse mcm org dilamun 'CINTA'.. sbb pe??? sbb tido tak lena, mkn tak kenyang, mandi tak basah, cuti2 pun bt F.Y.P.. huh.. gile2.. org bercinta pun tak kronik cm aku.. yela sbb tgk la sape 'boyfriend' aku.. encik F.Y.P.. pergh.. sape nak rse cm aku sile la bercinta ngn org yg mcm 'bf' aku neh..

Aku btul2 tak tau nak express cane lg.. aku mmg strrrrrrrreeeeeeeeeeessssssssss sgtttttt!!!!!!! siyes tak tipu.. Ape pun aku belajar untuk …