Wednesday, March 24, 2010

15. SaiKo.. :: doN't ReAd::

Seriously I really2 hate dis feeling.. Nape la asal nak exam je msti ade je bnde2 aku tak suke terjadi..pastu nak study pun tak de mood.. owh FFFFFFYYYYYYYYPPPPPPPP!!!!!!!! seriously aku stress nak mati.. Ya Allah aku mohon pada-Mu berikanlah aku kekuatan dan kesabaran untuk menghadapi final exam ari khamis ni.. I'm not prepared..siyes aku ckap.. aku rse cm tak de satu bnde pun dlm kpale otak aku tuk facility ni.. Ape aku nak jawab khamis ni..huhuhu.. sem lpas pun cmni gak.. sbb presentation FYP 1 aku sehari sblum final biopharma..owhhh..imagine.. hampeh.. serius result aku trok tuk pharma.. org lain score A, A-.. aku??? B ok..just B.. tak tau la facility ni ape nak jdi... aku harap tak sme nasib ngn pharma sem lps..

Aku mmg tak bole nak tahan dah perasaan.. dri mula smpai ke akhir aku pnya FYP tak penah2 smooth.. Aku siyes fade up!! give up!! tahla..i'm totally out of my mind right now.. psiko nak mati aku skrng..dri mula itu takde, ni tak idup, bla..bla..bla.. nak abis sem da pun.. da dpt result tpi still spvsor tak puas ati.. ok tak kisah aku repeat tpi reagent da ABIS!!!! ABIS ok.. da nak kne tnggu plak..ble stok nak smpai aku tak tau la.. dah tu i need 14 days more.. aku pnye last paper 7/4 anta final report 15/4.. mane sempat beb.. 7 ari je..gle ape.. so nak tak nak kne gak distract aku pnye tyme tgh2 final nih.. huh.. aku siyes tak tau nak burst out my feeling cane lg...siyesssssssss aku stressssssss.. tensionnnnnnnnn segala ok...

Aku tak tau la aku ni nak marah kat sape.. aku tak marah cuma aku tak cukup sabar..maybe.. dats y la aku meletop cani.. tpi aku tak kaco org k.. nasebla kan..aku nak ckp pasal feeling aku kat sni.. org lain tak tau ape yg aku rse.. tak tau la aku nak ngadu kat sape lg.. msg2 pun ade msalah sndiri..so aku mls nak cte mslah aku ni kat org.alternative tak lain tak bkn kat blog ngek ni la aku melepaskan segala mcm perasaan...huh!! Aku rase tah ape2 je.. siyes tak saba nak grad.. tpi aku sdey dowh nak tinggalkan uia ni.. kdg2 cm tak cye plak aku dh nak grad.. rse cm aritu bru pas SPM..huhuhu.. erm pasni nak cri keje la plak..uish.. complicated idup pas ni.. the real world begin i guess.. lots of challenging things in da future.. klu stakat kat uia ni aku brani ckp tak de ar berat sgt kehidupan..nak stress2 pon sal study..asgmnt..test..exam..project..lect..frens.. so on n so off.. tpiiiiiiiiii pas ni kompem lg byk cabaran.. real world.. manusia pelbagai gaya n ragam.. tah la.. semoga aku sbar dan tabah la menghadapinya..hohoho..

Gile ar dh kul 3 aku tak leh nak tido.. aku tak taula.. aku tgh2 study tbe2 FYP tu dtg mngaco kpala otak aku.. tros aku down dowh..arghhh so benci ngn perasaan cani.. tinggal esok sehari lg aku nak study tok faci.. hopefully i manage to use time properly and thoroughly ar.. nak mati.. dah ar ni final sem aku.. nak gak naikn pointer.. stakat 3 point pergh..company mane nak pandng wey.. tpi aku admit la.. sbnanye bergantung pd rezeki.. Allah tu maha Adil n maha Mengetahui.. Ape2 pun aku redha.. aku harap aku boleh ikhlaskan hati terima dugaan dan cabaran ni.. siyes aku tak tahan weh.. tpi ape pun aku akn cube blaja.. 

Sorry guys.. jgn la bazir mse korng bce post ni..klu de org nk bce ar.. ni first time aku btol2 tak ley nak control perasaan aku.. mmg short somewhere in my mind.. ape pun tlg ar doakan aku ek.. doakan aku berjaya jwb final exam ni dgn tenang and boleh abiskan sem ni wlau apa pun terjadi.. insyaAllah.. i'll try my best.. Sorry sgt2 sbb da ter'burst' out and tercakap bkn2.. serius emo tak hengat.. huhu.. ckup2 la aku mengamuk..huhuhu.. tah la.. sbnye ni bkn cara aku..slalu aku leh control..tpi kli ni mmg tak ley..serius tak boleh..huhuhu.. sorry once again.. just hope tomorow will appear wif new hope, new chapter, new days and really hope i will use the whole days for concentrate study..study.. n keep study.. this is ur last chance..come on dear..huhu..insyaAllah.. semoga ada sinar menantiku di hadapan.. aminnn..



Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: