Posts

Showing posts from April, 2011

105. Things Happen Around :)

Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Readers...!
Ahlan...!
Salam juang buat semua. Apa khabar Iman kita pada hari ini? Semoga semuanya dalam keadaan baik-baik sahaja dan semakin bertambah hari demi hari. Insya-Allah. Almost a week blog tidak di update atas sebab-sebab tertentu. For sure la within a week ni many things happen. It doesn't matter if I use both language kan. Walaupun percampuran bahasa memang selalu menjadi isu. Bahasa rojak la katakan. Tapi since, this is a personal blog as well as unofficial site, hopefully it's okay with you mates.! Perhaps.. :D
Dah lama tak menulis rasa macam banyak plak nak cerita. To be look like more organized lets write in point form. Hehehe.
1. If all of you perceive, I change my layout of my blog again. Hehehe.. Biasalah bila orang-orang yang kurang pekerjaannya memang beginilah jadinya. Maybe sebab dah bosan dengan template-template before ni, so itulah yang tukar. Tapi tak delah cantik pun. Simple2 je la. Sebab mala…

104. Dilemma

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Readers...!
Ahlan...!
Kaifa ahwal ya asdiqai..? Hopefully all of you are in the pink of health. Due to the title of this entry : DILEMMA. Seriously, I in the dilemma situation. OMG...! May Allah guide me all the way. Amin.. So guess what..?! Naaa.. nothing grievous actually. Before all of you think hardly let's me explain the situation occur. =.=
I had read this advertisement accidentally.
Halal Industry Research Centre is going to start it's First Halal Executive programme this coming Mei 2011.
The programme is to be held on campus. The details are as follows:

Name: Halal Executive Programme
Venue: IIUM Campus
Interview: 22/4/2011 at Halal Centre, Ground Floor E0 (Near to Education Cafe)

Training package:
RM 500 allowance is to be given to the participants
3 mth class room training (Office hour)
3 mth industrial training
Training provider: Halal Industry Development Corporation (HDC)-
Graduation upon completion

Open for…

103. Last Weekend

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Mates...!
Ahlan...!
Alhamdulillah. Praise to the Almighty Allah because of His loves we still alive. Indeed we should thankful to Him in everyday, every night and in every heartbeat. Peeps..! It's almost a week I didn't post anything here. Hehe. As usual, lacking of ideas to share off and etc. 
Readers...!
I just come back from KL yesterday. Last week I went there for 2 in 1 reasons. Actually, the vital reason I went there is to attend my best friend solemnization and wedding reception on Friday and Saturday. :)
So,
Congratulations to both of you, PN. Nurul Syahidah Binti Mohd. Isa & En. Mohd Syazwan Bin Jamil


Wishing you God's Blessing, on Your Wedding Day and may He always be
the heart of your marriage,
the light of your home,
and the ever-present partner
in your life together.


May this day you share
be filled with love and laughter
May all the days ahead
be happy ever after!

I wish both of you, with warmest wishes,

102. DIA Amat Faham...

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Readers...!
Ahlan..!

Melangkah itu mudah, namun mencari arah itu yang terkadang payah. Mencari jalan itu mudah, namun memahami destinasi itu yang susah. Menyusuri susur itu mudah, namun menuju noktah itu pasti mendatangkan lelah.
Dalam semua ini.... menjaga istiqamah itu paling susah, payah dan lelah, namun DIA amat faham, bagi hamba-Nya DIA tidak meminta manusia menjadi yang terbaik, hanya perlu melakukan yang terbaik, meletakkan sandaran dan keyakinan penuh kepada-Nya, lantas nescaya DIA akan menguruskan yang selebihnya, Agar yang terbaik itu menjadi milik manusia. Moga perjalanan kita sentiasa di dalam perlindungan dan jagaan ALLAH S.W.T....!

Thanks for reading, Take care... (^.^)
Ma'assalamah wa ilal liqa'... :)

101. Ignorance is Bliss... Benarkah Begitu..?

Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Readers...!
Ahlan...!
Salam juang buat semua. It's really been too long since my last post that I write in English. It seem my English is very terrible and dreadful day after day. Since that, today for this post I want to update this entry in English. Hopefully it make senses even it might cause you feel such a nuisance- bothersome annoying post maybe, or it might be you feel vertiginous, or vomit already by reading this severe post of mine. Then you feel free to press Alt + F4 or else just click your mouse on the X red button above. hehe.. Peace no war.. :D
Peeps..!
Before this entry I already stated that I want to try write such a valuable information and sharing, then here we go. So whats the matter arise..! Hrmm.. think and think again. Lets I write this thing first.
==============================
Once upon a time, there was a girl. She is always reminding her mind, told to her heart and keep asking her feeling being an ig…

100. The 100th Post

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Mates...!
Ahlan...!
Wah..! Happy 100th post dear. :D (ala kecoh pula dia..). Ala suka hati la. Saya nak tulis macam mana pun kan. Hehehe.. Alhamdulillah kerana masih lagi dikurniakan nikmat iman dan islam. Harap-harap lepas ni boleh la terus menulis sesuatu yang bermanfaat. Walaupun baru setahun jagung dalam dunia blog, tiba-tiba terasa nak bertukar nawaitu. heh..! Apakah..?! Hrmmm...
Dulu masa mula-mula buat blog saya tidak pasti tujuan sebenar. Tiba-tiba ja buat blog. Bila tengok balik first post pun memang tak tau apa tujuan dan niat buat blog ni. Sekarang....tiba-tiba terfikir nak menulis dengan lebih serius dan menulis perkongsian yang bermanfaat. Chewah...! boleh percaya ke ni...?! Hahaha.. we'll see ya. Saya suka baca blog-blog orang. Setiap orang ada pendapat dan gaya yang tersendiri. Ada menulis perkara-perkara serius, perkara berat, bermanfaat, celoteh harian dan bermacam-macam lagi. Dan I'm impress..! Kagum d…

99. Heartbeat, Heartfelt... :)

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Mates...!
Ahlan...!

Macam habit pula asal nak tido update blog. Hehehe.. Actually gara-gara tertido lepas maghrib membuatkan diri terasa segar untuk tido lagi. Dah tak tau nak buat apa update blog. Lain kali jangan tido awal, dah terjaga mcm ni susah nak tido balik. T.T
Terasa berdebar-debar la pula. Haish.. heartbeat unbalance. Why..?! Jeng... jeng.. jeng...
Hahaha.. tak ada apa-apa pun. Tapi meh aku story sket je la. Tak bole lebih-lebih.
Tadi bila dah mamai nak bangun tgk phone: 1 message received.
Eh sape la yg mesej aku ni. Wonder nak tau sebab peminat setia aku yang selalu hantar msg kat aku tak lain tak bukan, HOTLINK dan keluarga dia je. Hahahaha.. So assumption aku tak abeh2 la hotlink ni. Tapi aku buka dan baca jela. Rupa-rupanya kawan aku anta mesej.
Nak tau ke apa dia cakap..?!
Naaa... tak bole, tak bole. Secret orang perempuan. Hahahaha...Minta maaf pembaca sekalian tak semua bole dikongsikan. Cehhh... baik tak payah p…

98. Sabarlah Duhai Hati

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Readers...!
Ahlan...!
Terasa nak update blog untuk kesekian kalinya. Tiba-tiba aku nak cakap Welcome April..! Logik atau pun tak walhal post sebelum ni merupakan post pertama aku dalam bulan April. Hehehe.. Apa-apa jelah. Even this is second entry for this month, I think it shouldn't given any harm to greet Welcome April. Tak salah pun polis tak tangkap. Hahaha.. teringat favorite tag line cikgu Add Math aku dulu. ADD MATH...???!! Apakah itu... Dulu fail memanjang subjek ni. Tapi bila masuk matric, eh kenapa calculus jadi favorite subject aku plak.. ?! Hahaha.. Bila hati dalam keadaan resah dan gelisah memang la aku senang sangat buat post mengarut di sini. =.='
Peeps..!
OMG...! Dah masuk bulan APRIL...???!!! Dahsyatnya.. Apa yang dahsyat..?!
Tahniah...! Tahniah...! Tahniah..! :') Wah it's ssssooooooooo greaaaaatttttttt..! Almost A YEAR being UNEMPLOYED PERSON..!!!!  +.+
Haiih.. Expression aku ni korang tafsir macam …

97. Hidup Ini...

Image
Bismillahirrahmanirrahim... Assalamualaikum and Very Good Day Mates..!
Ahlan..!

Kaifa ahwal ya as-diqaai..? 'Ala kulli hal syukran lillah masih diberi nikmat Iman dan Islam. Rasanya dah lama tak update blog ni. Aku sebenarnya tak tau apa nak update. Bak kata pepatah 'Jauh perjalanan luas pemandangan'. Masalahnya aku ni "dok tang ni jugak..!" (bak kata org utara). Hahaha.. Itu alasan saja kan..?! Padahal masih banyak lagi topic yg boleh ditulis. Tapi apa..?! Ish3x... sah-sah aku ni stok "rajin melampau" dalam bab-bab membaca ni sampai tak tau nak update. Maklumlah banyak sangat isu sampai tak terkongsi kat blog ni. =.='
Peeps..!
Serius stuck dah ni. Da tak tau apa nak update. Sob..sob..sob.. :(
Haaa.. meh la aku story pasal banjir kilat yang berlaku di negeri aku ni. Mana lagi semestinya Perlis Indera Kayangan. Start ari selasa hujan turun non-stop satu ari. Then, keesokannya air dah mula naik kat kawasan-kawasan yang rendah termasuklah rumah tok aku. Rum…