Monday, March 01, 2010

6. Resah dan Gelisah

Resah... gelisah... sedih.... tertekan... manangis (not really.. hampir2)...down.. semua itu yang aku rasa saat ini.. dan aku percaya kawan2 aku pun sama.. btul tak??? sume gara2 F.Y.P.. huh.. sakit jiwa aku.. Sepanjang 4 tahun aku kat UIA ni.. semester ni la aku rse cam org sakit mental, jiwa, tekanan perasaan n bla... bla... bla... tinggal tak gila je aku rse.. klu gle kompem2 masuk paper pastu sume u pun mansuhkan F.Y.P.. hahahaha.. ade sape2 rse nak wat rekod tu.. sile2.. nikmat hidup klu cmtu..huhuhu.. tapi siyes aku cakp.. aku da rse mcm org dilamun 'CINTA'.. sbb pe??? sbb tido tak lena, mkn tak kenyang, mandi tak basah, cuti2 pun bt F.Y.P.. huh.. gile2.. org bercinta pun tak kronik cm aku.. yela sbb tgk la sape 'boyfriend' aku.. encik F.Y.P.. pergh.. sape nak rse cm aku sile la bercinta ngn org yg mcm 'bf' aku neh..

Aku btul2 tak tau nak express cane lg.. aku mmg strrrrrrrreeeeeeeeeeessssssssss sgtttttt!!!!!!! siyes tak tipu.. Ape pun aku belajar untuk redha.. sabar.. mnjadi tabah.. and never give up till the end... fight2.. and plis be strong wahai diriku.. ingat just few weeks more left.. After this maybe u will miss da moment at IIUM terchenta.. aku mmg tak sabar nak abis fyp.. tolongla abis dgn cepat n takde pe2 masalah lagi.. hanya itu harapan aku.. Aku rase sedey sgt22222.. aku tak tau nape.. aku rase aku emo.. rse nak nangis.. Ya Allah knape ngn aku neh.. tlgla jdi org yg sabar wahai diriku syg.. arrghhhhhhh.. Ya Allah aku pohon kekuatan.. Aku jeles gak kat org yg smooth je F.Y.P die.. tpi nak wat cne.. tu rezeki die.. aku??? tah la.. aku redha dgn ketentuanmu..


Btul ke duration tnggal 2 minggu je lagi??????? gle ape.. aku tak dpt result pun lg.. huh.. tahlah.. aku berserah je skrng....... buat stakat yg termampu je la.. apa2 pun sabarlah dlm menempuh hidup bersama F.Y.P ku syg.. gle aku syg kat die neh sgt.. klu takde die tak taula ape nak jdi ngn idup aku..msti nti da abes blaja tak de sweet memory.. ni la kenangan terbaekkk aku kat UIAM tercinta.. takkan aku lupakan ia.. owh F.Y.P.. I lap u sooooo damnn muchh!! hohoho.. kopem aku mmg da tak betol neh.. mari2 muhasabah diri.. Apakah mase senang aku lupa berdoa, beribadat, n kurang bersyukur pada-Nya.. ble da ade mslh bru tringt Dia Yang Maha Agung.. Ya Allah hamba jenis apakah aku ini??? Beginikah aku selamanya?? Aku mau jadi hambamu yg sentiasa besyukur masa senang mahu pun sush.. Kau bantulah hambamu yg semakin hari semakin alpa.. Aku belindung kepada-Mu Ya Allah dari gangguan syaitan laknatullah.. Peliharalah aqidahku dan imanku Ya Allah.. Hanya pada-Mu tempat aku bergantung dan mengadu..

"Ya Allah sesungguhnya hanya Engkau yang maha mengetahui apa yg terbaik untuk hambamu ini.. berilah aku kekuatan, ketabahan dan kesabaran dlm menghadapi project hambamu ini.. Engkau permudahkanlah segala urusan ku Ya Allah, permudahkanlah urusan F.Y.P ku ini Ya Allah.. Sesungguhnya engkau Tuhan yang memberi rezeki.. Engakau maha Penyayang, maha Pemurah serta maha Mengasihani hamba-hamba-Nya.. Ameenn ya rabbal 'alamin.. "

Nota Hati:

wahai hati..
tetapkanlah imanmu biar dalam senang atau susah..
jangan kau ulanginya lagi..
ingatlah Allah selalu..
ingatlah Dia di waktu susah..
bahkan perbanyakkan lah mengingati Dia sewaktu senang..
Nescaya Dia akan membantu kau dalam apa jua keadaan..

Wahai hati..
tunduk dan tawadduk lah kau pda pencipta-Mu..
jangan sekali kau berpaling dari-Nya..
ingatlah..
setiap detikmu..
setiap nafasmu..
setiap denyutanmu..
tak akan tertinggal walaupun sekuman dalam hitunganya serta pengetahuanya..
biar ke mana pun kau lari..
biar lautan kau redahi..
biar gunung kau mendaki..
biar di bawah tanah kau masuki..
tetapi..
kau tidak akan dapat melarikan diri dari-Nya..
renunglah.. fikirkanlah.. berubahlah..
(tinta dari hati: 12.10 am)

p/s: copyright neh.. takde copy mane2 pun.. huhuhu..~

Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: