Tuesday, October 11, 2011

131. Perasaan Apakah Ini

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamu'alaikum and Very Good Day Readers..!

Ahlan...!

Kaifa ahwal ya asdiqai? Harap-harap semua berada dalam keadaan yang baik-baik sahaja.

Kenapa saya rasa berdebar-debar untuk beberapa hari ini?
Saya tak pasti kenapa, tapi memang saya rasa tersangatlah berdebar-debar.


Apakah perasaan ini?
Kalau anda baik hati boleh kongsikan pendapat.
Agak-agak kenapa ek?

Perasaan apakah ini...


Ya Allah,
mainan perasaan apakah ini?
Kalau debaran di hati ini hanya mainan syaitan,
jauhkanlah aku dari tergelincir.
Tapi,
kalau debaran ini adalah petanda dan petunjuk dari-Mu,
jelaskanlah ia. Tunjukkanlah jalan mana yang harus ku lalui.
Aku tak mampu menghadapinya tanpa bimbingan dari-Mu.
Dan aku pertaruhkan segalanya di tangan-Mu.

Ya Rabbi,
serius berdebar gile ar..!
tapi tak tau apa sebabnya. =(

Bila cakap dengan kawan saya dia cakap:
Tandanya jodoh nak sampai dah tu.

Hah??! Takkan berdebar tu tandanya jodoh saja kot.
Takkan tak ada benda lain..?
Hrmmm.. konfius. =.='

Hari khamis kena jaga booth kat Halal Fest.
Hohoho.. dah la kena gi PWTC sendiri. =(
Cuak seh, dahla sorang-sorang naik lrt g PWTC.
Fisrt time ni nak g PWTC.
Hahaha.. kesiankan..!
Haaissh.. Moga-moga selamatlah perjalanan ke sana nanti.
I thought, TPM sediakan transport. Rupa-rupanya kena gi sendiri.
Esok my partner kena jaga booth.
Means, i sorang-sorang kat lab esok.
Waaaaa.... nervous.. ~
Permudahkanlah Ya Allah apa saja yang bakal ku lalui.
Moga dikurniakan secebis ketenangan dan kesabaran.

hohoho.. debaran di hati belum habis lagi ni.
harap-harap tak adalah yang tak baik berlaku.
selamatkanlah mereka-mereka yang saya sayangi.
rahmati dan lindungilah semuanya Ya Allah.
Ameeen.. Ya Rabbal 'Alamin. =')

Eh..!
Sebelum end this entry just nak inform.
Hari ahad aritu kan saya ada cakap nothing important happen on the nice date which is 09.10.11.
Tapi, petang tu saya dapat call dari my mom said that, kakak saya dah bersalin..!
Alhamdulillah. Got new nephew. Mohd A'faa i think.
Picture belum ada lagi la. Coming soon la when I get the chance to go back and meet him.
Insya-Allah.

Okay semua. Maaf tiada yang menarik untuk entri kali ini. Sekadar mengukir rasa yang terbuku di jiwa. Hehehe. Jaga diri, jaga amal, hiasi peribadi. Salam sayang dari saya untuk anda semua. =)

Thanks for reading,
Take care...(^.^)

Ma'assalamah wa ilal liqa'...:)


Thanks for reading. Take care (^_^)

2 comments:

Anonymous said...

kalau debaran itu jodoh namanya, maka ucapan tahniah sy ucapakan.saya tidak mengenali anda secara dekat tapi sekadar kenal2 dari jauh saja..kalau debaran itu adalah bisikan syaitan, maka doa saya agar anda dijauhkan darinya...

Little Caliph said...

terima kasih anonymous.semoga yang terbaik untuk kita semua. terima kasih gak kerana sudi melawat blog saya walaupun tak kenal sangat. =)