Monday, July 19, 2010

38. Kawan, Sahabat, Teman

Assalamualaikum semua and Salam Sejahtera..


Apa khabar org kampung.. Kaifahaluk? wink2.. Nape tajuk post saya arini kawan, sahabat, teman? Erm2.. jawapan yang mudah.. saje2.. hehe.. Oppss bukan nak penuhkan post, blog or what so ever. Tajuk post kali ni sebab saya sgt merindui kawan2, teman, sahabat, rakan taulan (dan semua yg seerti dgnnya) saya... ;))


Nape ye tibe2 je rindu kat diaorg2 ni sume. Al kisahnya la kan.. td petang saya telah meluangkan sedikit masa untuk membuka salah satu laci kat dalam bilik sy dgn tujuan nak carik jarum (wat ape eh ngn jarum.. who cares la kan.. ). Tpi xjumpe pun bnda yg di cari tu terjumpa la plak album2 gambar. Uit album gambar tu.. hehe.. besela zaman dulu teknologi x superb cam sekrng. klau nak tngkap gmba gne kamera yg gume filem tu je. Pastu cuci gamba letak dlm album. Skrng ni lain la. Guna kamera digi pastu transfer letak dlm external ke, laptop ke or suke ati korng la kan nak letak kat ne. Erm2.. pastu dh jmpe album tu ape lagi belek2 la gamba di dlm itu..Owh kurusnye sy.. serius xtpu.. wawa.. miss that time. nak kurussssssss.. skrng xdpt la nak kurus camtu lg dah. tambah2 jdi penanggur mmg bertambah2 la jisim.. huhu..;(( erk jisim n jirim.. apekah perbezaannya ye.. (korng tnye la mr G sendiri)..hohoho..


Then, sbb kemalasan yg melanda sy malas la nak scan semata2 nak share kat sini.Hehe.. sorry la ye.Tpi ble tgk gamba2 tu nostalgia la gak. Sume gmba2 mse sy sek ren n sek men. Tgk blk teringat kat diaorng sume. Ape telah terjadi kpd mereka2 ini ye. Sy sgt merindui kamu..kamu.. dan kamu sume.. huhu.. ;(


:: Meh la sy list member2 satu kapal or pelayaran ngn tuan pnye blog.. hehehe..


1) Noor Amalia Ibrahim.. 

Kamu..kamu..kamu.. sy sgt merindui kamu.. sob3.. die ni besfrend sy dunia akhirat.. kenal mase form 1 pastu rapat mse form 2 till now. We are together even we apart.. hoho.. biarpun jauh sy tetap ingat kamu dlm ingatan sy.. miss u like McD.. haha.. ape la sy merepek ni kan.. Tpi serius xtpu. Sy rindu kamu n sy syg kamu.. ;)) Die skrng da jd engineer wa cakap lu..huhu.. tahniah2.. congrats.. dh keje da die. skrng kat jerantut.lame tul xjmpe die. Sy mmg rapat ngn die pastu kiteorg satu clss dr form 1 till form 5. Sehati sejiwa kan3.. hehehe.. pray u are always in His bless insya-Allah. May our frenship everlasting..(^_^)


2) Ana Fadzlina Bohan..

Kamu juga sentiasa dlm ingatan saya selalu..always.. n never forget.. ;)) Die ni also my bestfrend. Kenal pun mse form 1 till now la kan2. Tpi mase form 4 die terpisah ngn sy n amalia. Die clss lain tpi sebelah kels je pun. Slalu la die lepak2 clss kiteorg.hehe.. terpisah clss sbb kan sistem sek kiteorng ni ble dh naik form 4 die dah mix up everyone. Xkre la ko top student ke, ko bdk average ke ape ke diaorng dh mixup ikut aliran yg korng nak amik. Slalu kalau mase PMR korng org pnye result sains n math A kompem la masuk clss science stream. Tp klu nk tuka bole je.. Eh2 nak cite sal kawan sy ni dh melalut bnde lain plak. Erm2.. die ni skrng tgh tnggu nak posting. Cikgu tuh.. cikgu sains pertanian gitu.. gud2.. berbaktilah kepda tanah..;)) hehehe.. miss to meet u dear.. may our frendship forever.. ukhwah fillah abadan abada.. (^_~).


::Skrng sy nak list member2 class yg sekepala ngn tauke ini pnye blog.. wink2..~


1) Mardziyah Mansor

merangkap KT clss 5 UK 2003.. Orgnye sgt la klakar. Tpi tetap berkaliber tu mentadbir clss.. phewit.. wokcah..gelaran di rumah..hehehe.. sy merindui kamu.. kenangan dlm 5 UK.. Owh lupe nak gtau.Mse form 5 sy duk kat barisan 2nd last..hohoho.. so wokcah ni belakang sy la.. imagine.. opss walaupun kiteotg duk blkang it doesn't mean kteorng otai ok.kiteorg bdk baik beb. skema tak pasal..wowowo.. xcye tnye dak2 clss kteorg.. pompuan melayu terakhir tu.. ;D wokcah dah jdi cikgu sains kat mrsm di samping membuat bisnes cupcakes..hehehe.. (pssttt.. promo2).. sape nak tempah cupcakes leh la hubungi die ye.. wink2..


2) Nor Adawiyah Abd Rani

Die ni sgtttttttttt cun melecun.. serius xtpu.. Comel beb.. suare serius sedap.. mrdu ala2 siti nurhaliza gtu..(pssttt die still single tu).. hehehe.. nak masuk line kabo ke kawe deh.. ;D skrng die pun cm tauke blog ni.. penganggur terhormat..hehehe.. die bru grad dr mmu ye.. tgh carik keje. Die ni minat berpuisi, berpantun n bermadah.. die de blog gak. Blog die pnuh ngn madah pujangga..karya2 ciptaan beliau sendiri.copyright.. cayalah awi (nick name die la awi tu..).. rindu kamu.. sgt..


3) Nurul Hidayah Kornain

Ha die ini pendiam orgnye..Oppssssss tpi jgn la terpedaya ok. Die akn menjadi peramah ngn sape yg knal ngn die. Lawak2 die xbole blah. Unexpected n gile2.serius la die ni. Die ni pun cun orgnye.. ;)) Die skrng tgh praktikal cikgu gtu.. hehehe.. nurul lame sudah kite x bertemu....... miss u.. ~


4) Siti Mardziah Fadzil Hajazi

Mardziah lame menyepi.. Ape khabar kamu.. lame sudah kite x bertemu..huhu.. die ni sy xpasti skrng ape aktiviti die.. dlu mse kat sek die pengawas..hehehe.. dlm byk2 kawan, rakan n taulan sy die ni sorng la pengawas.. tpi rilek je die.. even pengawas pun still leh sekepala ngn tuan pnye blog cap ayam..kah3.. rindu sama kamu......... wawawa.. kapan mau ketemu.. aritu ingt nak kuar jmpe tpi2.. xjd..huhuhu.. xpe2 pasni ye.. set date n place pliss.. we'll meet yaa..yeay.. suke2.. ;))


5) Norsyamimi Abu Bakar

Haaaa die ni kan salah sorng rakan taualan sy yg terlepas duk barisan paling depannnnnnnnnnn skali dlm clss 5 UK dlu..weeeeeeee.. die pndai tu.. dlm rmai2 shabat handai kiteorg die je yg da ade master..hukhuk.. skrng sekapal gak ngn tuan punye blog.. penganggur..hehehe.. tgh carik keje la.. korang ingt kiteorg suke ke jd penanggur2 nih.. x.. x suke sama skali.. tidakkkkkkk... huhu.. mimi let's meet ok.. aritu kamu mau balik kg.. nanti la ye ade rezeki.. should be ok.. rindu kamu.. ;D


Hrm2.. inilah kawan, sahabat n teman yg sy rindui.. teman2 ketika menuntut di bumi wakaf itu.. semstinya SMKAP..waa miss that time.. klu sy rajin nti sy try scan gmba diaorg n letak kat sni.. owh..... sbenanya klu download dr fb diaorg pun bole.. ape la.. sush2 mau scan.. tpi2.. sebenrnya lg best kalau gamba zman2 sek..kan3.. lagi nostalgia.. sy rindu zaman itu.. zaman awal remaja yg sy rasa sgt bersih serta suci..huhu.. only God knows..wuwuwu.. ;)) 


Pada sahabat2 lain yg xtersebut tu bkn la sy melupai kalian. Kalian tetap dlm ingatn.. Tpi kalau nak senaraikan sume 1 clss or 1 form, 5 ari 5 mlm xckup.. nti blog ni pun pning sbb post pjg sgt.. huhu.. sebenarnya kawan2 sume tetap dalam ingatan.. semusim bersama seumur hidup terasa.. apatah lg 5 musim bersama (from 1-5) lagi la kan3.. lebih2 musim lagi terasa.. eh2.. bukankah dalam geografi tu ada 4 musim jep.. mane ade sampai 5 kan2.. hahaha.. sure geog tauke blog ni fail..hakhak.. sorry la xmo la tpu kan.. xde la smpai fail tp bukanlah A, A+, A-, A1, A2 or sewaktu dgnnya..hehe.. biarlah rahasiaaaaaaaa.. nyanyi sket.. ;))


Korang2.. bilakah kita boleh bertemu lagi? Saya kangen sama kalian.. serius la sy xtpu.. sgt2 rindu.. setiap satu gambar yg terakam pasti ada cerita di sebaliknya. Kite sama2 blajar, sedih same2, g rombongan sek same2, kuar rehat same2, gosip same.. sume la same2.. kecuali spend whole day same memandangkan kite sume bkn bdk hostel. Kite sume bdk berulang kan3.. kalau dak hostel mesti byk lg same2.. kan3.. btol x korng2 yg tinggal kat hostel.. ;p


Ok la tu je yg sy nak cite tuk post kali ni.. korang adalah kawan, sahabat dan teman saya. Saya syg kalian kerana Allah. May our frendship everlasting forever ever2.. hahaha.. pe pun semoga korang berjaya dalam apa jua bidang yg korang ceburi.. May allah bless all of u always.. Pershabatan itu indah jika berpisah dan bertemu kerana Allah. Semoga kita bertemu lagi in one day. Hopefully...... huhu.. sedih.. ;( Saya rindu sama kamu..kamu.. kamu.. dan kamu.. yg bergelar kawan, sahabat dan teman........(+_+)


:: Before saya end this post, suka kiranya saya dpt share kata2 hikmah tentang persahabatan ni.. renung2kanlah serta fahamilah.. Sama2 la kita ye kawan2.. ;D

Sahabat sejati adalah orang-orang yang dapat berkata-kata benar denganmu ,dan bukan orang-orang yang dapat membenarkan kata-katamu..

Apabila temanmu berubah dan bertukar keadaannya , jangan engkau tinggalkan dia, kerana sekali ia membengkok dan sekali ia melurus.

Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinari ,
Sahabat yang setia bagai pewangi yang harum ,
Sahabat sejati menjadi pendorong impian ,
Sahabat yang mulia membawa kita ke jalan ALLAH.

Persahabatan ibarat satu janji …
…yang dibuat di dalam hati …
…tak dapat ditulis…tak dapat dibaca …
…namun …
…takkan terpisah kerana jarak …takkan berubah kerana masa …
…sekali berkawan…selamanya tetap kawan …


:: Lagi satu ni sy dpt dr novel Sinergi..

Setinggi-tinggi ukwah itu adalah itsar (sifat melebih-lebihkan sahabat dari diri sendiri) dan selemah-lemah ukwah itu adalah berlapang dada dan bersangka baik terhadap sahabatnya.. 

Sgt2 suka kata2 itu.. 

dan...

Aku mencintai sahabat2ku lebih dari mencintai diriku sendiri.. ;'))


Till we meet again frends.. waa touching la plak..hukhuk.. 

Thanks for reading..
Take care.. (^_~)..


p/s: kiteorg sume ni still single lg..owh.. bkn nak promote ye..cme nak ckp sape pun xbertukar status g..tu je nak cite..sekian..;D

p/s: erm perasan x rakan taulan sy ni byk yg jdi cikgu..kan3.. hehehe.. adakah tuan punya blog ni pun akan mengikut jejak langkah mereka2 ini untuk menjadi warga pendidik..hrm..hrm.. 

p/s: post sy kali ni mcm pelangi..hohoho.. sape2 x suke sorry la ye.. biar la.. blog sy suke hati la.. peace no war.. xoxo..

p/s: kalau korng2 terbaca post ni (IF) la kan.. mesti korng kenal sape kah sy..;) tu je.. bubye..


Ma'assalamah wa ilal liqa'..;)

Thanks for reading. Take care (^_^)

2 comments:

Anonymous said...

oOpss...saye terjumpe ini...hik3...
sy rasa sy tahu siapa kamu...=D

me.mine.i said...

hehe.. siapakah gerangan kamu ye..
shhh diam2 ye.. jgn heboh2..
sy da malu.. ;p