Tuesday, January 04, 2011

78. Bahas Arab..


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum and Very Good Day Readers..!

Ahlan..!

Hari ini aku terasa mau update. Pepagi hari dah update blog. Wa xbest btol life aku ni kan. Orang pagi-pagi keluar mencari rezeki aku plak menghabiskan kuasa elektrik. hahaha..~ Tapi hidup perlu diteruskan. Pagi-pagi xbaek oh mengeluh dan merintih. Astaghfirullah. Tajuk post aku bahasa arab..?! Kenapa ye..?! Nak tau baca. Xnak xpe. Aku xpaksa. Xberdosa pun.hahaha..~  =.=

Mates..!

Tiba-tiba pagi tadi kakak aku call, dia tanya aku mau x jadi cikgu ganti kat sekolah dia. Haaaaaa.?! Ayo..! Biar betol kakak aku ni. Aku terkedu maa..! Paling aku gelabah lagi dia kata ajar subjek BAHASA ARAB..! OMG..! Bahasa Arab..?! Though ajar budak sekolah rendah darjah 1-6, weh cuak gila okay..! Aku xtipu. Memang la aku pernah belajar bahasa arab kat sekolah dulu. Tapi serius oh aku xberani nak ajar. Aku dah lama tinggal weh.(alasan..?!!!!!!). Musykilah jami'an..! 

Al-qalam = pensel

Al-amal= pekerjaan

Al-haiwanat= Haiwan

Hahaha..~ Xpasal-pasal keluar la gambar-gambar kat atas tu. Mari belajar bahasa arab. Ta'allumi al-lughatul arabiah.(aku tibai je ni. salah sorry ea). Aku dah xbetol 5 saat. Mari menjadi lebih serius. Okay la, aku pun cakap kat kakak aku xnak la. Aku xberani nak ajar sebab aku xreti. (alasan kuasa 2..!!!). Tahlah. Aku xtau la nak komen. Kadang-kadang rasa rugi plak xtry. Pengalaman ni..! Kata  rindu bahasa arab. Sekarang bila rezeki datang bergolek, kau tolak plak. fuhhh.. Hai la labu..! Apa nak jadi dgn ko ni..?!

Peeps..!

Ni lah akibatnya kalau dulu belajar arab sekadar nak lulus exam. Padahal kau xtau ke bahasa arab tu bahasa Quran..?! (eh aku tau la). Tau tapi kenapa xnak belaja btol2..?! sob..sob..sob. Apasal kena marah plak ni. Sedih..! Mak aku pun marah aku..! Org nak bg rezeki, xnak..! Buku ada apa susah..?! Baca je la. Dah baca ajar..! Anggota badan je pon..! ('Aqlu salim wa jismi salim- tibai lagi). Ah setakat tulis wat pe. Acu try ngaja tgk..! wuwuwuwu.. sedih lagi..! sob..sob..sob..

Sedih okay..! Saya sedih di pagi hari..:'(

Nah..! Padan la muka ko. wawawawawa.. nangis..!

Dah la sedih sikit-sikit..! Nak buat mcm mana lagi. Orang offer kau xnak. Nanti jangan bagi alasan bosan, jemu, boring dan sewaktu dengannya. Padan muka ko. Ala jgn ar marah aku lagi.. :( poyo..! Aku juga tidak mengerti diriku. Mengapa begini jadinya.... hahaha..~ Seriusla lu.. Dah2. Aku xnak mengarut dah. Buang karan je.

Sebelum aku akhiri entri aku kali ni. Nah baca ni..!


Terima kasih para pemilik link tersebut. Harap di halalkan ye. Terima kasih gak untuk pemilik2 gamabr-gambar di atas. Harap dihalalkan juga. (:

Sekian. Semoga bertemu lagi di lain entri dengan izin-NYA.

Thanks for reading..
Take care.. (^.^)

Ma'assalamah wa ilal liqa'.. :)

Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: