Sunday, January 16, 2011

81. Kisah Hidup...


Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum and Very Good Days Readers..!

Ahlan..!

Rasa mcm dah lama xupdate. Eh lama ke cm xsampai sebulan pun lagi. hehehe. Since I have no idea and issues to update, it's make me to keep silent for a while. Tapi sebab dah bosan sangat tahap dewa at last aku nak gak update or tulis ape2 yg aku terasa nak tulis kat sini. adeh..~ such a pathetic brat la..hoho.

Oh whatever..!

Now I'm at Kulim, Kedah Darul Aman. Nak lagi specific at Taman Merawan. Nak alamat rumah skali tak..?! Eh xperlu la. Bukan penting pun. Nothing much to make up a story. Just coming here, following my parents yg rindu kat cucu diaorang. Aku..?! watak tambahan nak meramaikan majlis. hahahaha. apa yg aku merepek..?! layankan saja la.

So peeps..!

How do you do..? Hopefully much much more better than yesterday. Aku..?! Life is still the same. Nothing excitement yg occur. Just same routine everyday until when..?! Tah aku pun xtau. Only God knows. Lagi..?! Aku pun xtau nak update apa kat sini. ngeh3.

Oh just remember unforgettable moment. Nak tau ke..?! Tapi xde faedah la. Satu musibah telah berlaku. Cermin kete abg ipar aku kene pecah. OMG..! eh2 tutup mulut. Xyah terlopong kang lalat masuk plak. Serious..! Benda ni jadi pukul 12.00 tengah hari. Exactly depan umah okay..! Oh dramatic gila ar pencuri tu. Aksi berani mati. Apa nak jadi. Malaysia dah xaman. Oh dunia2.See aku dah melalut tak tentu pasal. Apa kes..?! 

Okay..! Let be more serious. Aku pun xsangka pencuri tu buat aksi berani mati. Mencuri tengah ari lit2 (bak kata org utara). 

Alkisahnya....

Kakak n abg ipar aku g klinik td pagi. So kat umah tinggal aku, ayh n mak aku je. Mak n ayh aku duk baca paper kat bwh. Aku kat ats dlm toilet. Eh specific abes ko ni. Tak kisah la nak ckp bila aku dlm toilet terus terputus la dgn dunia luar sbb langsung xtau apa jadi and xdengar apa2. Padahal kat bwh tu dah kecoh mcm market jual ikan. Jiran kakak aku ni sempat tgk incident ni secara life and nak siap nak kejar pencuri tu. Tapi waktu tu sume pun gabra, terkejut beruk (eh kesian beruk.. xpasal2 nama dia naik), speechless, actionless (weh ade ke word ni..???? ah tibai je la) etc.. etc.. etc.. so terlepas la pencuri tu. Kerugian yg abg ipar aku tanggung..?! Erm beg die duk g masjid ada 2 buah kitab dlm tu. hahahahaha~ kesian gila pencuri tu ingat ada duit ribu2 kot sekali ada kitab dah. Semoga kamu insaf..?! Baca la kitab2 tu tambah ilmu supaya stop being like that. Tapi wlaupun just beg n 2 buah buku je, still abg ipar aku kene ganti cermin yg telah di pecahkan. wowowowo.. sadis2.. I'm feel sorry. Semoga ada hikmah disebalik semua ini. Apa pun xde la kecederaan. Alhamdulillah. Okay end of the story..~

Ada kaitan ke..?! Renungan..heh


Semalam (15/01/11) sorang lagi kawan aku dah selamat bertukar status. So...
SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT PN HUSNA & PASANGAN.
SEMOGA BAHAGIA DUNIA & AKHIRAT.
BARAKALLAHULAKUMA..
SEMOGA BAITUL MUSLIM YG DIBINA DAPAT MELAHIRKAN GENERASI-GENERASI ISLAM YG MANTAP. AMIN3..

Sorry la aku xdpt attend majlis korang. Typical reason... jauhla. sob2. Apa pun aku doakan korang happily ever after la. Mmmmuuuaaahhhh..! T.T

Mates..!

Post aku kali ni rambling abes la. Xde point dah aku nak cite. Tibe2 aku jadi rindu plak campus life. Eh tiba2 out of the topic. ngeh3. Tak kesah la. Tp serius rindu wo kwn2 seperjuangan SMKAP, MCIIUM n IIUM. Miss u all damn much..! Muah2..! hahaha.

Dah la aku rase merepek sgt33x dah post aku kali ni. I'm off. Nanti kalau ada kesempatan and kerajinan aku update lagi. Jaga diri, jaga iman, jaga amal, hiasi peribadi. Salam ukhwah..~

:) :) :)


Thanks for reading..
Take care.. (^.^)

p/s: mintak share gambar ye.. 
harap dihalalkan.. ;)

Ma'assalamah wa ilal liqa'.. :)

Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: