Thursday, February 10, 2011

88. I.K.H.L.A.S

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum and Very Good Day Mates..!

Ahlan..!

Rahsia hati, simpanlah di dalam hati. Jangan pernah lafazkan andai ianya mahu kekal sebagai rahsia. Hanya diri dan pencipta yang mengetahui..

Wah..!

Impress plak aku bila ada seseorang sound aku. hahaha..
Time kasih atas teguran.
Tapi kan...
dalam blog ni aku rase sedikit sebanyak dah terbongkar rahsia hati..?
ermm.. ade ke aku cerita rahsia hati aku kat blog ni..?
aku pun tak pasti.
seingat aku still lagi aku berlapik dalam tiap post2 aku.
whatever..!

The truth is....
aku ni agak secretive orgnya..
tapi pelik kan siap ada blog cite2, rambling2, idle thought bagai..
still cakap secretive. ayoyo..!

Still...
aku tetap rasa aku ni secretive.
mmg dlm blog aku tulis mcm2.
tak bole blah post pasal kawen2 bagai..
hahahaha..
bila aku baca balik mmg aku rasa lawak and weirdo..!

Peeps..!

aku tak nak post panjang2 malam ni.
tapi update ni sebab BEST gile..!
INTERNET superb..!
kalau lembap tak kuasa la aku.


Chopp..!
tajuk post aku IKHLAS.
tapi post ni sket pun tak ckp apa relevan and correlationnya kan.
hrmmm..

to make it short..
apa yg kita lakukan dalam setiap perkara..
lakukanlah SEIKHLAS HATI.
Insya-Allah kita akan merasa senang dan gembira kalau kita IKHLAS.
tapi buat benda2 baik la.
bukan benda2 jahat mcm mencuri etc.
Takkan la mencuri pon nak kena IKHLAS.
parah..!




Okay la..
sekadar persinggahan untuk mengarap tulisan
serta melontarkan fikrah.. chewah.. ayat tak nak kalah.

Apa pun renungkanlah hadith ni..

Innama 'ammal bil NIAT...
sesungguhnya sesuatu pekerjaan itu dihitung atas NIAT seseorang.

Jadi mari bersama-sama kita I.K.H.L.A.S.





Terima kasih kamu..!

Menjadikan aku berfikir kekurangan diri.. :')

Thanks for readings..
Take care.. (^.^)

p/s: aku tgh study tapi mata aku mengantok..!
weh..! korang pecaya ke aku study..?!

p/s: serious oh study.. tak kan tipu plak. hahaha.
selingan di kala syaitan mula bergayut di mata..
yela study ni automatic mesti ngantuk.haha.

Ma'assalamah wa ilal liqa'.. :)

Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: