Thursday, March 01, 2012

137. Susah

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamu'alaikum and Very Good Day...

Ahlan...!

Owh tajuk post sepatah tapi jangan la expect isinya sepatah juga. Mungkin berpatah-patah.

Apa yang susah?

Hmmm..susah nak puaskan hati semua orang tanpa melukakan hati kita sendiri. Dan itulah pentingnya berlapang dada macam orang selalu cakap. Biarlah apa orang nak buat pada kita tapi kita tak perlulah nak terasa atau ambil bab. Yang penting kita tak buat jahat kat orang dan Allah tau niat kita.

Ah mudah menaip, lagi senang bercakap tapi cuba la buat. Huaargghh.. Susah! Maka lahirlah tajuk entri untuk kali ni iaitu SUSAH!

SUSAH bila kita nak kena jaga hati semua orang.
Hati kita siapa nak jaga? [buat baik sebenarnya tak payah harapkan balasan so hati pun tak sakit atau bahasa mudah IKHLAS. boleh ke??]

SUSAH bila kita nak kena puaskan hati semua orang.
Hati kita macam mana? [berlapang dada dan bersyukurlah dengan apa yang ada.hmm..]

SUSAH kalau kita tak pandai nak tunjukkan kita sebenarnya care pasal orang tu.
Dah pergi la belajar soft skill..pergh..

SUSAH nak faham orang.
Macam la diri kita ni senang orang nak faham.

SUSAH nak fahamkan orang tentang apa yang kita rasa.
Kita faham ke apa yang orang lain rasa?? jawab!

SUSAH nak dapat keja sekarang.
Usaha dan sabar tak cukup. Kena la selalu ingat REZEKI Allah yang beri.Jangan la putus asa.

SUSAH, SUSAH dan SUSAH.

SUSAH nak buat benda baik kalau hati dan iman tak kuat. Buat benda jahat senang la plak. sigh.. =.='

Ya Rabbi.. kuatkah hati ini. Sebenarnya tak perlu la buat entri ni pun sebab kita masih ada Allah untuk mengadu dan meminta. Tapi sebab kadang-kadang beban tak tertanggung dan tak tau pada siapa yang boleh dikongsikan rasa ini sebab tu la post entri mengarut kan. Tiada manfaat. huh!

Minta maaf semua.Kadang-kadang menulis lebih senang berbanding meluahkan. Kadang-kadang tak semua benda kita boleh kongsi dengan orang yang kita rapat. Kenapa ye macam tu? Hmmm tah lah. o.0



Jaga diri semua. Semoga tabah menjalani liku kehidupan anda seterusnya.Salam perpaduan.

Thanks for reading,
Take care...(^.^)

Ma'assalamah wa ilal liqa'...:)

Thanks for reading. Take care (^_^)

2 comments:

Anonymous said...

share with me if you want..i am here to support u, give ur advise and calm you...(i am serious)..

Little Caliph said...

to ano: thanks so much for being kindhearted person who is willing to share with me, to give support and advise. May Allah bless you. Pray for me. As for now, its feel much more better than before but still fragile sometimes. trying harder to be stronger.thanks anyway for dropping by.really appreciate it. :)