Friday, October 12, 2012

160. Halal Fiesta a.k.a HALFEST 2012

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!

Ahlan!

How are you mates? Hopefully you are fine. Almost a month I didn't post anything. It's quite busy October. Erk?! Busy ke? Hehe. Sebenarnya tak ada la terlalu busy. Since my lovely lappy buat hal almost a week hidup tanpa lappy. Imagine. Hehe. Tapi life must go on. Tak ada kaitan okay. 

Okay mari menjadi serius. Alhamdulillah almost a week lappy masuk ward finally it's work again! Thanks Allah. Tak adalah kena beli lappy baru. Huwa! Nasib baik ada pc ofis yang available satu. Since kerja tak berapa nak ada (oh! bukan tak ada tapi macam hang kejap oleh sebab kesibukan) lahirlah blog yang berwajah baru. Update template je la pun. Isi hampeh. Hehe. No offense! :)

Peeps!

Update kali ini of course la Halal Fiesta also well known as Halfest 2012. Kini kembali! Wah macam promoter.hehehe. Mari meramaikan PWTC. Actually, tahun ni kali kedua la terlibat dengan Halfest ni. Since IHRAM pun ada join venture dengan USIM Tijarah untuk buka booth. Halfest ni dah start sebenarnya hari Rabu lepas dan berakhir pada 14 Oktober 2012 (Ahad).

Nak tau lebih lanjut boleh la lawat laman sesawang Halfest ye. Google je. If tak ada masa nah klik la sini. HALFEST 2012 . Siap bagi lagi ni.hehe.

So, siapa nak teman saya esok? Moh le kite ke PWTC esok. Esok saya kena jaga pagi sampai 3.00 petang. Tapi since dah kat sana nak jugak merayap. Tapi esok confirm ramai orang. Maklumlah hari minggu. Org banyak la datang. Bagus2. Silalah datang ye. Hehe. Okay! Done! No more Halfest anymore. Nak tau lagi sila la datang dan rasainya sendiri. ^_^


Next!

New experience nak share kat sini. Cuaca di Nilai sekarang panas pada sebelah pagi dan hujan pada sebelah petang. Hari ni hujan sangatlah lebat. Petir, guruh dan kilat (eh apa beza kilat dan petir? pk2.hehe) sabung menyabung la. Nak pendekkan cerita masa balik tu USIM banjir!

Impressive ke? Tak la impressive. Berdebar kot. Denyutan jantung ni Allah saja yang tahu. Nasib la masa saya balik tu banjir baru sebalah nak datang USIM ja. Jalan balik masih boleh lalu. Ada la 2,3 kereta stuck dalam banjir. Kesian tapi saya tak mampu la nak bantu. Yang tahu nak balik cepat. 4 km tu rasa jauh benar.

On the way balik tu ada la air naik. Tapi redah la jugak. Risau jugak kalau jadi apa-apa. Dah la sorang, handphone plak rosak. Aduh! (Hint: macam nak kena tukar hp je ni). Tapi apa pun Alhamdulillah. Arrived at home sweet home safely. Harap-harap kereta pun selamat la ye. Janganlah buat hal. Banyak lagi urusan minggu depan ni. :)


Tukar yang ni plak okay tak? Samsung asyik problem je!

Demand la pula. Tukar hp biasa sudah! Bajet gaji ribu riban. Isk2. Sedih :'( Hehe. Tak perlu sedih perkara2 duniawi ni. Bersyukurlah apa yang ada. Baek! :) :) :)

Okay peeps!

Rasa macam dah semakin mengarut dah ni. Better stop now. :) Okay la mohon maaf andai tiada manfaat. Semoga terus thabat atas jalan-Nya. Selamat beramal. Hidup baik-baik semua. Jaga diri. :)

Ma'assalamah wa ilal liqa'... :)

P/s: Tajuk Halfest isinya menyimpang.Hehe. Asif Jiddan!

Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: