Tuesday, April 02, 2013

176. Upside Down

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates!

Ahlan!

Apa khabar Iman kita pada hari ini? Semoga semuanya baik-baik sahaja.

Urghh! Lama menyepi dan muncul dengan seribu satu perasaan!

Upside down.



Ohhh!

Really! My life terribly mess of right now. Phew! ~

Lately ni asyik rasa tak ada mood and rasa nak marah je. Astaghfirullah! :(

Marah itu sifat syaitan. =_="

Sebenarnya ada banyak benda saya nak share. Tapi memandangkan hidup agak kelam-kabut so nanti-nantilah saya update lagi ye.

Peeps!

Noticed tak post ni post yang ke 176? Where is 175th post? Oh! Okay tak payah terlopong sangat (perasan!). Memang pun. Saya tau. Entri yang ke 175 adalah entri peram. Ada dalam draft. Nanti saya publishkan ye. Just waiting for the right time. Hohoho.

So tak payah nak curious sangat. Nothing special. Cuma rasa nak peram dulu. Untung-untung dapat jadi mempelam harum manis. Owh sangat sedap!

Waiting for the Harum Manis Season ;)

Mates!

Enough grunt bagai ye. Ampun maaf dipinta. Hidupku kini macam agak tak teratur. Entri pun macam tak ada motif. =_="

Lets share this:

Allah berfirman dalam Surah Al-Baqarah, ayat 156-157:

“(iaitu) orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka berkata “Inna lillahi wa inna ilahi rajiun” (sesungguhnya kami milik Allah dan kepada-Nyalah kami kembali). Mereka itulah yang memperoleh ampunan dan rahmat dari Tuhan-Nya, dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk.”


Sebagaimana janji Allah S.W.T dalam surah Al-Baqarah ayat 286 bermaksud:
"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya."

Dan.......

“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.”(Al-Baqarah: 216)

Sekian! Wallahu'alam

Ramadhan bakal menjelma tidak lama lagi. Sudah persiapkan diri? Puasa dah habis ganti? Tanya diri dan jawab sendiri. Kalau belum cepat-cepat ganti ye. :)

Ma'assalamah wa ilal liqa' :)

p/s: post kurang bermotif 
dari awal sampai abis tak ada kaitan
kronologi yang hebat. :D

Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: