Monday, July 22, 2013

179. So Sad

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu'alaikum and Very Good Day Mates

Ahlan!

Ramadhan Kareem! 

How are you dear? Hopefully everything goes well. Again, it has been ages from the last post. Nak kata busy tak la busy tapi minat dan keinginan untuk menulis semakin hari semakin menipis. Tak tau topik apa nak share sedangkan berlambak-lambak topik yang hangat diperkatakan lewat hari ini. Dari isu peduli agama seinggalah hiburan-hiburan di sekeliling kita. Still, I have no mood to update anything. So sad.... :(

Peeps!

I hope it's not too late to wish you Ramadhan Kareem. 10 days has passed already. The second phase of Ramadhan commenced. Hopefully, we will fully utilized the remaining days of this blessing month. Bulan penuh kerahmatan dan keberkatan di mana pintu-pintu keampunan dibuka luas. Allah. Semoga amalan kita diterima Allah. Aameen.



The feeling that I feel right now is unstable due to several things. But, I do not know how to express it, how to share and how to write over here. Everything is stuck in my mind. It's quite tough for me. However it is, I will and I must go through the path that already written for me. I just pray that Allah give me never-ending strength, patience and faith. I am so sad..... :(

My valued readers,

Less than a month I will get married soon. Nervous? Of course I do. Happy? Yes I did. Lots of mixed feelings in me right now. I realized, kehidupan berumahtangga selepas ni tidak lah seindah yang kita sangka. Permulaan kehidupan baru sebenarnya banyak menuntut 1001 kesabaran. Chewah! Macam dah ada pengalaman la pulak kan. Cakap ni sekadar peringatan untuk diri sendiri berpandukan pembacaan dan pengalaman orang lain. Mana yang baik kita boleh ambil sebagai iktibar kan. Mana yang tak baik jadikan sempadan. Peace no war. :)

Mates!

Pada siapa yang masih belum tau yang saya bakal berkahwin, meh sini saya bagitau. Insya Allah saya akan berkahwin pada hari raya ke-10. 17 Ogos 2013 bersamaan 10 Syawal 1434 H. I do invites all my friends through FB. Mana yang ada alamat I did post you an invitation card. Mana yang tak ada alamat tu saya jemput through FB and this blog. It's it okay? If you want an invitation card do pm me your full name and address. Tak kira la nak sms ke nak msg kat fb ke or what so ever. Insya Allah saya akan cuba pos kan secepat mungkin. Maklumlah musim raya pun nak tiba takut berebut dengan kad raya je. Apa pun saya cuba.

Okay mates!

Nak tau lebih lagi tunggu lah nanti kalau berkelapangan dan ada mood nak menulis saya akan share kana beberapa entri berkaitan semua ni. Sebagai kenanganku kelak. Insya Allah. :)

That's it mates. Till we meet again. Selamat beramal semua. Mari merebut sebanyak mungkin pahala dalam bulan Ramadhan yang mulia ini. Ramadhan Kareem. :)

Ma'assalamah wa ilal liqa' :)

Thanks for reading. Take care (^_^)

No comments: